Şal Nasıl Bağlanır? Şal Bağlama Modelleri

şal nasıl bağlanır şal bağlama modelleri

Her zevk sahibi insan, yılın her mevsimine uygun, rengarenk şallardan oluşan bir koleksiyon hazırlar. Bu ürün kış ve yaz aylarında tarzınızı süsleyecek ilgi çekici bir aksesuar olabilir. Bu makale, kadınlar için bir şal bağlama modellerini anlatacaktır. Daha güzel şal bağlamayı öğrenmek için bu makaleyi sonuna kadar okumalısınız. Şal, sade bir tarzı daha etkileyici hale getirebilecek çekici bir aksesuardır.
 

Temel Şal Modeli

Temel model, şallara stil vermenin en kolay yollarından biridir. Bu yöntemde şalın rengini ve tasarımını elbisenize yakışacak şekilde seçmeniz yeterlidir. Daha sonra boynunuza yerleştirebilir, alt kenarlarını hizalayabilir ve kumaşın mümkün olduğunca kolay bir şekilde asılmasını sağlayabilirsiniz. Diğer aksesuarlarınızı dikkatli seçmenizi ve seçtiğiniz şalla eşleştirmenizi öneririz.
 

Kemer Şal Modeli
Bu basit yöntemi kullanarak çekici ve farklı bir görünüme sahip olabilirsiniz. Bunun için kıyafetinizin diğer parçalarıyla uyumlu bir şal ve kemer seçmeniz yeterlidir. Şalınız geniş veya dar olabilir. Daha sonra alt kenarlarını hizalayarak boynunuzun arkasına asın. Büyük bir şal kullanarak omuzlarınıza atabilir ve kenarlarını her iki tarafta bırakabilirsiniz. Daha sonra en sevdiğiniz kemerinizi şalın yanları altta kalacak şekilde bağlayabilirsiniz. Mevsime göre yazlık keten bir kaban ya da kışlık bir kaban giyerek tarzınızı tamamlayabilirsiniz.

 

Klasik Şal Modeli

Bu model çoğu insanın kullandığı ve fazla tanıtım gerektirmeyen basit bir yöntemdir. İstediğiniz şalı boynunuza asıp bir ucunu karşı omzunuza atmanız yeterli. Mevsime göre çantanızı, şapkanızı, eldiveninizi, ayakkabınızı ve hatta makyajınızın rengini şalınızla eşleştirebilir, şık ama rahat bir tarzın keyfini çıkarabilirsiniz.
 

Ters Şal Modeli

Ters model, herkes için şal bağlamanın en yaygın yollarından biridir. En sevdiğiniz şalı boynunuza asın, böylece her iki tarafı da eşit şekilde asılır. Daha sonra her bir kenarı karşı omzun üzerinden atın. Böylece kolaylıkla çekici ve modern bir tarza sahip olabilirsiniz.

Basit Düğümlü Şal Modeli

Bu model şal bağlamanın en pratik ve en kolay yollarından biri olarak kabul edilmektedir. Sade ve çekici bir stil elde etmek için şalı boynunuza asıp iki tarafını da vücudunuzun önünde bağlamanızı öneririz. Bu sayede sade olurken şık ve çekici görünebilirsiniz.
 

Daraltılmış Halka Şal Modeli

Prensip olarak bu model temel yüzük modeline benzemektedir. Bu iki yöntem arasındaki tek fark, şalı boyna asıp uzun tarafını etrafına sardıktan sonra, bu aksesuarın her iki kenarını oluşturulan ilmeğin altına yerleştirip düğümlenen şalı iç içe bir ilmek halinde gizlerseniz bütünleşmiş görünür.
 

Halkalı ve Kancalı Şal Modeli

Bu model Avrupa veya Fransız düğümü olarak bilinir ve klasik bir model olduğu için nispeten resmi bir görünümle giymek daha iyidir. Tivil ipek şal modelini seçmek de sizin elinizde. Geniş hatta dar bir şal tercih edebilirsiniz ancak görünümünüzün çok dağınık görünmemesini istiyorsanız dar bir şal kullanmanızı öneririz. Halkalı ve kroşe modeli kadınların şal bağlamalarının en popüler yollarından biridir. Bu tarz her türlü elbise ve şalla denenebilir. Bluz, ceket, pantolon ya da yakası açık gömleklerle kombinleyebilirsiniz. Yöntem, ördüğünüz ipek veya pamuklu şalı ortadan katlayıp elinizde tutmaktır. Artık şalınızın iki katmanı var. Daha sonra orta kısmı boynun arkasına yerleştirin. Bu aşamada şalın bir tarafı ilmek haline gelirken diğer tarafı serbest kalacaktır.
 

Kovboy Şal Modeli

Dikdörtgen bir şal seçtiyseniz, onu katlayarak kare haline getirmelisiniz. Daha sonra kare kumaşı üçgen olacak şekilde katlayın. Elde ettiğiniz üçgenin en büyük tarafını boynunuza yerleştirin ve köşelerini boynunuza bağlayın.
 

Çift Halka Şal Modeli

Bir daire oluşturmak için şalın karşılıklı iki köşesini birbirine bağlayın. Ortaya çıkan halkayı boynunuza iki kez sarın. Büyük yünlü, ipek, pamuklu veya ipek şallar kullanarak bu stili deneyebilir, her davette şık ve benzersiz bir görünümle parlayabilirsiniz.
 

Omuz Şal Modeli

Sade, açık yakalı ya da dekolteli bir elbise giyiyorsanız ve onu çekici bir şekilde süslemek ya da vücudunuzu ısıtmak istiyorsanız omuz şalı kullanmanızı öneririz. Bunun için istediğiniz şalı tamamen açıp, yanları vücudunuzun her iki yanına eşit şekilde yerleşecek şekilde omuzlarınıza yerleştirmeniz gerekiyor. Daha sonra her bir askı parçasını vücudun karşı tarafına bırakın ki şal vücudunuzu bir örtü gibi sarsın.
 

Yanlış Düğüm Şal Modeli

Şalı sahte düğümle bağlamak basit ve aynı zamanda şık bir yöntemdir. Bunun için şalı boynunuza asmanız gerekmektedir. Lütfen asılı kenarlardan birini alıp elinize sarın. Gevşek bir düğüm oluşturmak için çekin. Diğer kenarı alın, düğümden geçirin ve sıkmak için yukarı doğru çekin.
 

Çift Sonsuzluk Şal Modeli

Şalı sonsuz ikili şekilde bağlamak için, atkıyı boynunuza dolayın ve iki ucunu bir ilmek oluşturacak şekilde bağlayın. Düğümü ortasına yerleştirerek şalı tekrar boynunuza sarın. İkinci halkanın içine getirin, sonra sarın ve tekrar halkanın arkasına koyun. Biraz kabartın ve ayarlayın.
 

Doku Düğüm Şal Modeli

Şalı bağlamak, önce şalı katlayıp boyna asmaktır. Daha sonra fuların uçlarını halkanın içinden geçirin. İlmeği çevirin ve ikinci ilmeği oluşturmak için şalın ilk ucuna kilitleyin. Son adımda, doku şekli elde edilene kadar iki ucu yeni ilmek içinden geçirin.
 

Örme Şal Modeli

Bir şalı bağlamak, onu ikiye katlayıp boynunuza asmaktır. Şalın bir ucunu halkanın içinden geçirin. Ve diğer ucunu ters yönden yerleştirin. Son olarak ortadaki şalı dilediğiniz gibi ayarlayın.
 

Örgü Şal Modeli

Örgü yöntemiyle pamuk şal bağlamak için ikiye katlayıp boynunuza yerleştirin. Gevşek ucu alın, ilmeğin içinden geçirin ve çok fazla sıkmayın. Şimdi şalı bu güzel şekilde bağlamak için halkayı çevirin ve şalın ucunu tekrar çekin. Halkayı bir elinizle döndürmeye devam edin ve bitene kadar ucunu çekin. Artık işiniz bitti. Bu şal bağlama tarzını takım elbise, kaban, şişme mont, kapüşonlu veya elbiselerle eşleştirebilirsiniz. Bu şal bağlama modeli hem erkekler hem de kadınlar tarafından kullanılmaktadır.
 

Şallar herkesin görünümünün benzersizliği ve çekiciliğinde önemli rol oynayabilecek aksesuarlar arasında yer alıyor. Bu aksesuarın kış mevsiminde pratik bir yanı var ama aynı zamanda doğru ve çeşitli bağlama yollarını bildiğiniz sürece moda ve stil açısından da önemlidir. 

Etiketler: şal bağlama modelleri
Eylül 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR