Eşarp ve Şal Arasındaki Farklar

eşarp ve şal arasındaki farklar

Kıyafetlerin sadece sırtınıza giymek için dikilmiş kumaşlar olduğu söylenebilir ancak bundan çok daha fazlasıdırlar! Stiliniz hayatta önemli bir araçtır, giydiğiniz kıyafetlerle öne çıkabilir, profesyonelliğinizi pekiştirebilir, özgüveninizi artırabilir ve kendinizi ifade edebilirsiniz.

Sadece tarzınızla pek çok şeyi başarabilirsiniz! Doğru kıyafetleri giydiğiniz ve mükemmel aksesuarları kullandığınız sürece, hayat pistine hükmedeceğinizden emin olabilirsiniz! Ancak tarzınızı ortaya koymadan önce, mükemmel aksesuarlara sahip bir moda tutkunu olmak için temel bilgilere sahip olmanız çok önemlidir.

Birçok insanın yaptığı bir hata varsa, o da eşarp ve şal eşanlamlı terimler olarak kullanılmasıdır. Hepsi vücudunuza sarmak veya takmak için kullandığınız kumaş parçaları olsa da, aynı anlama gelmezler. Bu kumaşlar farklı niteliklere sahip iki ayrı üründür.

Bugün piyasada bulunan aksesuar ve moda ürünlerinin sayısı göz önüne alındığında, çok sayıda terim nedeniyle kafanızın karışması doğaldır. Aslında, popüler medya bile "şal" ve "eşarp" kelimelerini birbirinin yerine kullanmaktadır!

Bu iki ürünü birbiriyle karıştırmakta yanlış bir şey olmasa da, güzelliğinizi ve özelliklerinizi hangisinin en iyi şekilde vurgulayabileceğini anlayabilmeniz için bilgi sahibi olmak yine de çok önemlidir.

Farklı moda terimlerine daha aşina olmak isteyenler için, hızlı bir çalışma için aşağıyı okuyun:

 

Eşarp

 

Kış modası eşarp olmadan tamamlanmış sayılmaz! Eşarplar genellikle soğuk aylarda kendinizi ısıtmak ve şık kalmak için kullanılan uzun ve ince kumaş parçalarıdır. Ancak pek çok kişi sadece boynunuza doladığınız yün türüne aşina olsa da, eşarpların aslında klasik ipek türleri de vardır.

Maisa İstanbul’da kare ipek eşarplarımız, nasıl giydiğinize bağlı olarak gündelik veya resmi olabilir. Öte yandan, battaniye eşarpları olarak adlandırılan daha büyük eşarplar sıcak ve rahattır, genellikle geçici panço ve hatta battaniye olarak kullanılır.

 

Şal

 

Şal, eşarptan daha büyük bir kumaş parçasıdır, genellikle 80 - 110 cm genişliğinde ve 180 cm - 210 cm uzunluğundadır. Hem eşarplar hem de şallar dikdörtgenler ve kareler halinde mevcuttur, ancak şallar üçgen olarak da üretilmektedir.

Eşarplar öncelikle sıcak tutmak için giyilirken, şallar bir kıyafeti vurgulamak, çıplak teni örtmek ya da dini kurallara uymak için vücuda sarılır. Maisa şalları her durum için mükemmeldir ve her türlü tarza uyum sağlayabilir.

Artık eşarp ve şallar arasındaki karışıklığı giderdiğimize göre, özelliklerinizi vurgulamak ve tarzınızı yükseltmek için bunları giyebilirsiniz! Dış giysilerinizi saygın bir mağazadan satın aldığınız sürece, tarzınızı yükseltebileceksiniz!

Minimalist gardırobunuzu en üst düzeye çıkarmak için mükemmel bir eşarp veya şal mı arıyorsunuz? O halde, lüks ipek kumaşlardan oluşan koleksiyonumuz sizin için mükemmel olabilir! Maisa koleksiyonumuz gardırobunuzu sonsuz olasılıklarla güçlendirecek. Çok çeşitli seçeneklerle gardırobunuzu geliştirebilirsiniz. Mağazamıza göz atın.

 

Etiketler: eşarp ve şal arasındaki farklar
Ekim 01, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR